'The Foragers Kitchen Handbook' by Fiona Bird
I Foragerens køkkenhåndbog deler eksperten og kokken Fiona Bird ud af den viden, hun har fået fra mange års indsamling af mad fra lande og mark.
Uanset om du bor i en storby, i åbent landskab eller ved kysten, åbner du øjnene og følger Fiona Birds råd, vil du finde flere ingredienser, der vokser i naturen, end du kunne forestille dig.
Hvert kapitel fokuserer på en fødevaretype – blomster, skov og hegn, frugter og bær, urter og hav og kyst – og indeholder nyttige oplysninger om, hvor man kan finde det, hvordan man fouragerer og samler det, og ,, ikke mindst, hvordan man bruger det. Og når du først har fået din naturskat med hjem, er der mere end 100 opskrifter, du kan prøve.
Hvis du elsker at bage, så prøv gulerods- og kløverkagen, vilde hasselnøddesandkager eller havsalatmadeleiner. Få mest muligt ud af en læhegn ved at lave kaprifoliergelé eller kvæde- og vildtimiansorbet. Prøv en mad-gratis hovedret med kantarelpuster eller vilde muslinger dampet med mælkebøtter eller en hurtig snack med hvidløgssennep, chickweed og tomat bruschetta. Eller forkæl din søde tand med en vild kirsebær panna cotta.
Bevæbnet med denne håndbog kan du tage ud i det fri, og blive overrasket over den store mængde mad, der er tilgængelig gratis.
God fornøjelse...